Zsíroldás

Miért fontos téma a zsíroldás?

Tapasztalataink szerint az üzemi konyhákban, vendéglátásban az egyik legnagyobb problémát a zsíros, odaégett szennyeződések eltávolítása jelenti. Ott, ahol nagyon sok embert látnak el, és sok edény, tányér, pohár, evőeszköz van használatban, a hatékony zsíroldás elengedhetetlen, hogy ezek tisztán, zsírmentesen kerüljenek ki a vendég asztalára, illetve a konyhai használatra. Nem csak a cég jó híre miatt, de a fertőzések elkerülése érdekében is.

A HACCP rendszerben előírt módjai vannak a mosogatásnak, két- illetve háromfázisú mosogatás használható. A hatékony tisztításhoz, zsíroldáshoz és fertőtlenítéshez a megfelelő tisztítószereket kell használnunk, amennyiben el akarjuk érni a kívánt, és egyben előírt eredményt: tiszta, zsírmentes, fertőtlenített eszközök.

A zsíroldás módjai

Mosogatás:

A különböző pH értékű szerek különböző szennyeződésekre jók. Kézi mosogatásnál, ahol a kéz kímélése is fontos, bőrsemleges pH tartományba (pH 5-6-ig) tartozó szerek kellenek, amik egyben hatékony zsíroldó szerek is.
Gépi mosogatásnál a szer nem érintkezik a kezünkkel, ezért a zsíroldásban, tisztításban sokkal hatékonyabb erősen lúgos szerek is használhatók. Itt viszont az öblítőszernek savasnak kell lennie, hogy biztosan eltávolítson minden lúgmaradványt az edényekről.

Felmosás:

Ide erősebben lúgos szereket is használhatunk a szennyezettségtől függően, azonban soha ne feledkezzünk meg a megfelelő védőruházatról! Legalább gumikesztyűt viseljünk, amikor erősebb szereket használunk. A zsíroldás a padlón is elkerülhetetlen az olyan helyeken, ahol zsíros, olajos szennyeződések kerülnek a padlóra.

Sütőtisztítás, erősen odaégett szennyeződések:

Ide tényleg erős és hatékony tisztítószert kell használni a zsíroldás érdekében, olyat, ami erősen lúgos pH tartományba tartozik. Be kell fújni a felületet, kivárni a hatóidőt, majd le lehet mosni. Oda kell figyelni a gumikesztyű és arcvédő maszk használatára.

Hogyan segítünk Önnek a zsíroldás területén?

  • Felmérjük az Ön igényeit a tisztítási igényekre és felületekre vonatkozóan
  • A megfelelő szereket ajánljuk a kínálatunkból
  • Bemutatjuk, betanítjuk a szerek használatát
  • Később is nyomonkövetjük, hogy rendben van-e minden
  • A termékeink hatékonyak, gazdaságosak, és megfelelőek a HACCP rendszerekbe

Copyright @ 2014 - www.brilliance.hu - All rights reserved.